חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

איי סבאלברד: המדריך המלא לסבאלברד ויאן מאיין

המדריך הבא שכתבתי לכם על איי סבאלברד, אחד המקומות המיוחדים והמרתקים ביותר בהם ביקרתי, מוקדש לכל מי שרוצה לחקור את האזור הארקטי כאילו היה רואלד אמונדסן.

את המדריך כתבתי לכם בזמן ביקורי בסבאלברד, כאשר אני כל הזמן רושם טיפים בצד ומצלם לכם סרטונים כדי שתרגישו שאתם ממש מטיילים איתי:

כך שאם אתם רוצים להיות מוכנים ב-100 אחוז לטיול באיי סבאלברד, מומלץ בחום לצפות בפלייליסט הסרטונים המלא שלי על סבאלברד המורכב מ-6 סרטונים:

על הנחיתה ושמש חצות, על לונגיירבין, על עולם החי, על פירמידה, על בארנצבורג, ועל נו-אלסון.

במדריך הזה לא חזרתי על דברים וטיפים שאמרתי בסרטון, אלא התמקדתי ביותר בדברים שכדאי לדעת מנקודת מבט של מטיילים, לכן אם תקראו את המדריך במלואו ותצפו בכל ששת הסרטונים שלי-

אני מבטיח לכם שתהיה לכם פייסטה מוצלחת בסבאלברד ושתהפכו למומחים באזור הארקטי עם כל הידע הרב שצברתי כאן אשר אני חולק אותו איתכם כאן וביוטיוב.

יש לכם עוד שאלות? רוצים לשתף חוויות מהטיול? להתייעץ? רוצים לפרגן לי? או כל דבר אחר? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הפייסבוק שלי חולים על חו"ל, שם הפייסטה ממשיכה כל הזמן.

כמו כן מוזמנים לקרוא את היומן האישי שלי מהטיול באינסטגרם האישי שלי – אז אל תשכחו גם לעקוב.

עוד מדריכים מושקעים שהכנתי לכם על נורווגיה, מחכים לכם ממש כאן.

אז יאללה, חפרתי מספיק. שנתחיל את הפייסטה באוקיינוס הארקטי?

הכירו את איי סבאלברד

איי סבאלברד הוא ארכיפלג מרהיב באוקיינוס הארקטי (או בשמו השני האוקיינוס הקרח הצפוני) הנמצא מעל סקנדינביה, ממש בחצי הדרך מנורווגיה לקוטב הצפוני.

הארכיפלג נקרא בשמו המלא איי סבאלברד ויאן מאן, והוא מורכב משלושה איים גדולים:

הראשון הוא שפיצברגן (Spitsbergen) שנחשב לאי הגדול ביותר בארכיפלג והיחיד למעשה שמאוכלס וחיים בו אנשים – לכן המדריך שלי יעסוק בעיקר בו.

לצד שפיצברגן ניתן למצוא עוד 2 איים לא מיושבים – לשני קוראים נורדאוסטלנדט (Nordaustlandet – האי הצפון-מזרחי) וחוץ מניבתנים ואיילי סבאלברד אין בו נפש חיה, והאי אדגייה (Edgeøya) הנקרא על שם תומאס אדג', צייד לווייתנים אנגלי. גם האי הזה לא מיושב המהווה בעיקר בית גידול לדובי קוטב ואיילים.

כמובן שהארכיפלג מכיל עוד המון איים קטנים יותר, כאשר המוכרים ביותר הם "אי הדובים" (ביירנייה), ארץ המלך קרל, והאי יאן מאיין הנמצא קרוב יותר לאיסלנד ולגרינלנד, וחיים בו אנשים בודדים, תלוי בעונה.

סבאלברד התגלתה ע"י מגלה הארצות ההולנדי וילם ברנץ, והוא משך אליו בעיקר ציידי לוויתנים.

איי סבאלברד
ברוכים הבאים לסבאלברד!

היום, האיים שייכים לנורווגיה, שלקחה עליהם בעלות בשנות ה-20 של המאה הקודמת, כאשר עד אז הם היו שטח הפקר של אף אחד, ממש כמו אנטארקטיקה היום.

העולם הסכים שנורווגיה תיקח את השליטה על סבאלברד בכמה תנאים, וכך נוצרה "אמנת סבאלברד", בהם נורווגיה התחייבה שלא לעשות שימוש צבאי באיים, לשמור על אוצרות הטבע של סבאלברד ולאפשר לכל המדינות החתומות על האמנה לנצל את משאבי האיים.

מה מיוחד כל כך באיי סבאלברד?

במשך שנים חלמתי להגיע לסבאלברד – אם הספקתם כבר להכיר אותי דרך ערוץ היוטיוב של האתר, אתם כבר בטח יודעים שאני מטורף על איים ועל מקומות רחוקים ושונים.

מספיק רק להסתכל איפה סבאלברד ממוקמת על המפה ולהתלהב, אבל חוץ מהמיקום המרוחק שלה ועצם העובדה שהיא נמצאת באוקיינוס הארקטי, הכי קרוב שאפשר לקוטב הצפוני, יש כמה סיבות נוספות שהופכות את סבאלברד ליעד טיולים לא שגרתי ומיוחד שיהפוך כל טיול לפייסטה אחת גדולה:

תופעת שמש חצות

בגלל מיקומה הצפוני של סבאלברד על המפה, בתקופת הקיץ מתרחשת בה תופעת שמש חצות – שזו תופעה שחלמתי לראות במשך שנים:

מסוף אפריל עד סוף אוגוסט, השמש למעשה לא שוקעת – כך שיש 24 שעות ביממה של שמש!

בדיוק בשביל הסיבה הזו, לקחתי טיסה מאוחרת לסבאלברד בשעה 00:00, כדי לטוס כל הדרך לאיים ולראות איך מואר מהחלון במשך כל הטיסה שארכה 3 שעות מבירת נורווגיה אוסלו.

העלתי 6 סרטונים מהטיול שלי ליוטיוב, ובסרטון הראשון תוכלו לראות בדיוק מה חוויתי ואיך הרגשתי לנחות ב-3 בלילה כאשר זה מרגיש כאילו השעה 8 בבוקר:

תופעת ליל קוטב

אבל שלא תטעו – לא תמיד מואר כאן, ובתקופת החורף מתרחשת התופעה "הנגדית" לשמש חצות – תופעת ליל קוטב, במהלכה כל הזמן חשוך, והירח הוא זה שנמצא 24/7!

תוסיפו לזה את הקור והשלג, וקיבלתם את אחד המקומות הכי קשים לחיות בהם בעולם, בטח שבתקופת החורף.

יודעים איך תייר "משוגע" על סבאלברד מזהה "תייר משוגע אחר" על סבאלברד? הם יבקרו בסבאלברד בתקופת שמש חצות, וגם בתקופת ליל קוטב!

יותר דובי קוטב מבני אדם

כפי שציינתי בתחילת המדריך, האי היחיד שמאוכלס הוא שפיצברגן, ורוב האנשים שקוראים לסבאלברד "בית" חיים בעיר הבירה שלה – לונגיירבין.

בעיר חיים בסביבות ה-2,700 איש, כאשר מעריכים שיש בסביבות ה-3,000 דובי קוטב באזור סבאלברד ובאזור ארץ פרנץ יוזף הקרובה, השייכת לרוסיה.

תיירים רבים מגיעים לסבאלברד במיוחד כאשר לצפות בדוב הקוטב – אך עם זאת, חשוב להבין שתקיפת דוב קוטב זו לא בדיחה וזה דבר מאוד רציני בסבאלברד:

גם בזמן הביקור שלי שם, תיירת צרפתייה הותקפה על ידי דוב, והדוב נורה. למזלה, הוא תקף אותה דרך האוהל בו היא הייתה, כך שהיא נפצעה קל בלבד.

דובי הקוטב יכולים להיראות בכל מקום בסבאלברד, אך כדי להגדיל את הסיכויים לראות אותם בביטחה ומרחוק, צריך להתרחק ממרכז העיר המוגן באמצעות סיורים לעיירות שונות עליהם אספר לכם בהמשך המדריך, או להזמין קרוז.

חסכו כסף וזמן – הזמינו כרטיסים לאטרקציות בסבאלברד כאן:

חיות מדהימות

ולא רק דובי קוטב יש כאן – תוכלו למצוא כאן עוד המון חיות ארקטיות מרהיבות, שלי באופן אישי גרמו לי להרגיש שאני נמצא במעין איי גלאפגוס של הקוטב הצפוני.

על כל החיות המדהימות בסבאלברד, הכוללים לוויתנים, כלבי ים, אייל סבאלברד, שחפית הקוטב, וכמובן ניבתנים – סיפרתי בהרחבה בסרטון שלי על החי בסבאלברד:

מראות עוצרי נשימה

אתם הולכים לצלם כאן והרבה: כאן תוכלו לראות קרחונים אדירים, עיירות נטושות, בתים צבעוניים, והרשימה עוד ארוכה.

סבאלברד לא דומה לשום מקום אחר שהייתם בו, וגם אם הייתם במקומות אחרים בעולם עם מראות דומים – כאן הכל הרבה יותר גדול ועוצמתי.

על גג העולם

בגלל מיקומה הצפוני, כמעט כל דבר שתראו כאן זוכה לתואר "הכי צפוני בעולם":

מהכנסייה, בית הספר, תחנת הדלק או בית המרחקת בעיר לונגיירבין, ועד הפסנתר או פסל לנין הכי צפוניים בעולם אשר בפירמידה.

לבקר ברוסיה מבלי להיות ברוסיה

זוכרים שכתבתי לכם שבעבר סבאלברד היו שטח הפקר ולא שייכים לאף מדינה, ושכל מדינות העולם אשר חתומות על אמנת סבאלברד יכולות לנצל את משאבי האיים?

ובכן, רוסיה היא היחידה שאשכרה ניצלה את זה עד היום, והיא קנתה כמה עיירות בסבאלברד, כשהמפורסמות ביניהם הן עיירות כורי הפחם פירמידה (הנטושה) ובארנצבורג שפעילה עד היום.

כך שנוצר מצב מוזר ולא רגיל, שסבאלברד היא של נורווגיה, אך העיירות הללו שייכות לרוסיה. ואל דאגה, לא צריך דרכון כדי להיכנס אליהן. אבל כן רצוי להביא כדי לקבל חותמת חינמית על הדרכון שהייתם בעיירות המיוחדות האלו!

איי סבאלברד
אני ביישוב הרוסי הנטוש פירמידה. מאחורי: פסל לנין הצפוני בעולם

כל אחד יכול לגור כאן

כן כן, גם את שקוראת אותי עכשיו, וגם אתה! לא משנה אם יש או אין לכם דרכון זר – כל אחד יכול לבוא לפה ולחיות כאן… עדיין, פעם המקום הזה היה "ארץ של אף אחד", וזה אחד התנאים באמנת סבאלברד שנחתמה לה אי שם בתחילת שנות ה-20 של המאה הקודמת.

אבל לפני שאתם רצים להתחיל לארוז ולקנות כרטיסים, יש כמובן כמה הגבלות קטנות:

קודם כל, עליכם להוכיח שאתם יכולים לכלכל את עצמכם כאן, לשכור או לקנות בית, ואם הצלחתם להשיג עבודה בלונגיירבין, גם טוב.

וחוץ מזה, אל תשכחו שהתנאים כאן מאוד קשים: מזג האוויר קשוח מאוד, וסבאלברד, בגלל מיקומה באוקיינוס הארקטי, היא מקום קשה לחיות בו, בעיקר בחורף, ולזה תוסיפו עוד את התחממות כדור הארץ שפוגע בראש ובראשונה באזור הקוטב הצפוני.

לכן, קשה מאוד למצוא פה מקומיים "ילידיים", מה שמסביר את מספר האנשים הקטן שחי כאן, רק בסביבות ה-2,700 איש.

לרוב, בן אדם ממוצע בסבאלברד חי כאן 4 שנים ועוזב, ולמרות שכל אחד יכול לגור כאן, יש כאן הגבלות על ילודה ועל קבורה – כך שזה המקום היחיד בעולם שקשה ללדת בו או למות בו – על כך הרחבתי בסרטונים שלי על סבאלברד ביוטיוב.

יישובי מגורים בסבאלברד:

להלן רשימת היישובים המלאה בסבאלברד בהם חיים אנשים – אל דאגה, מיד תבינו שזה לא הרבה-

לונגיירבין (Longyearbyen)

עיר הבירה של סבאלברד וגם המרכז המינהלי של הארכיפלג כולו, הנחשבת לעיר הצפונית ביותר בעולם בה חיים יותר מאלף איש.

כאן למעשה חיים רוב האנשים בסבאלברד, וחוץ מנורווגים העיר היא כור היתוך לאור העובדה שכל אחד יכול לבוא, לגור, לעבוד ולחיות כאן, לכן תראו כאן גם לא מעט תאילנדים או פיליפינים.

שדה התעופה של העיר מקשר את סבאלברד לנורווגיה, והדרך היחידה להגיע לסבאלברד היא רק דרך טיסה מאוסלו או מטרומסה שבצפון נורווגיה.

כך שלמעשה זה המקום בו תישנו ותישהו בזמן הביקור שלכם בסבאלברד, אלא אם כן אתם מתכננים להגיע לכאן רק בשביל לצאת מהנמל שבעיר לקרוז-

ואכן לא מעט קרוזים יוצאים מכאן, כאלו שמתמקדים רק בסבאלברד ואפילו כאלו שממשיכים מכאן לאיסלנד ולגרינלנד ועד כאלו שממשיכים קדימה אל תוך האוקיינוס הארקטי עד לקוטב הצפוני.

איי סבאלברד: המדריך המלא לסבאלברד
הבתים הצבעוניים במרכז העיר לונגיירבין, בירת סבאלברד

בגלל דובי הקוטב הרבים שחיים בסבאלברד, הנחשבים לחיה מוגנת על פי חוק משנת 1973, אסור לצאת ממרכז העיר ללא הגנה מפני דובים (נשק) או ללא מדריך חמוש שמתלווה אליכם!

מרכז העיר, או "האזור המוגן", מסומן בצבע אדום במפות המחולקות בעיר, ותוכלו לדעת איפה הוא מסתיים כאשר תיתקלו בתמרור הדוב, שהפך לאטרקציה הכי מצולמת בלונגיירבין.

עוד מידע על העיר בסרטון המלא שהכנתי לכם על לונגיירבין כאן:

פירמידה (Pyramiden)

יישוב כורי הפחם הרוסי הזה שייך לרוסיה, שהשקיעה המון ברווחת כורי הפחם ומשפחותיהם, אך בגלל העלויות היקרות שלו והמרחק שלו, הוא ננטש ב-1998.

כך שהיום לא חיים בו יותר, למעט 6 רוסים שחיים כאן רק בשביל להעניק שירותי תיירות לתיירים הסקרנים שמגיעים לכאן, כמוני.

זה ללא ספק אחד המקומות המיוחדים שביקרתי בהם בסבאלברד בפרט ובעולם בכלל:

אם תמיד "הצטערתם" שלא הספקתם לבקר בברית המועצות לשעבר, עליכם פשוט להגיע לכאן ותוך שניה תרגישו שחזרתם אחורה בזמן לברית המועצות או לשנות ה-90:

ובגלל הקור הארקטי, הכל נשמר באופן מדהים, ונראה שהמקום בכלל לא נטוש, ואולי התושבים שלו נסעו כולם ליום כיף בלונגיירבין וחוזרים עוד מעט.

אבל לא, אף אחד לא גר כאן, ובאמצעות סיור ניתן להיכנס אפילו למבנים הנטושים, כאשר המדריכה מספרת לכם את הסיפורים מאחורי כל מקום, תוך כדי שהיא נושאת נשק כמובן, כי דובי קוטב רבים מגיעים לפירמידה.

הדרך הפופולרית להגיע לכאן היא דרך סיור יומי מלא דרך אונייה שמפליגה מהנמל של לונגיירבין וחוזרת בשעות הערב, כאשר בדרך היא גם עוברת ליד קרחון עצום ומרשים.

למתקדמים מבינכם, תוכלו להגיע עצמאית לפירמידה ואפילו להישאר לישון שם כמה לילות במלון של פירמידה, אך אני ויתרתי על התענוג כי המקום הזה מאוד מדכא ולא נעים – כמו השיר "גן סגור", זה לא נעים לראות גן סגור, אז בטח שלא ישוב שלם.

צפו בביקור המרתק שלי בפירמידה כאן:

בארנצבורג (Barentsburg)

זה היישוב השני בגודלו בסבאלברד אחרי לונגיירבין הבירה – וגרים בו – אתם יושבים? – 500 איש בלבד.

היישוב הזה שייך גם הוא, איך לא, לרוסיה, שלמעשה בחרה את היישוב הזה על פני פירמידה – הם פשוט הגיעו למסקנה שיישוב כורי פחם אחד בסבאלברד הוא לגמרי מספיק.

היישוב המיוחד הזה מורכב מרוסים ומאוקראינים – שילוב די לא רגיל, הייתי אומר, לאור פלישת רוסיה לאוקראינה שעדיין מתרחשת ברגעים אלו ממש.

אך נדמה שלמרות חילוקי הדעות כאן, הם חיים יפה בשלום, מה שמוכיח שכן אפשר אחרת.

גם כאן הדרך הפופולרית לבקר כאן היא דרך סיור יומי באונייה מלונגיירבין. עם זאת, גם ביישוב הזה יש בית מלון ואפילו הוסטל, כך שאפשר לשהות בו, אבל באמת שביקור יומי אחד מספיק כדי לראות את כל היישוב.

גם כאן השייט עובר בקרחון מדהים (אחר מזה שבפירמידה) וגם עובר ליד עוד עיירת רוסים נטושה בשם גרומנט (Grumant), שאי אפשר לבקר בה כי אין דרך לעגון בה, אז מסתפקים רק במבט קרוב עליה מהים.

צפו בביקור שלי ביישוב בארנצבורג כאן:

נו אלסון (Ny-Ålesund)

קודם כל, אני חייב לספר לכם משהו משעשע: לא באמת אומרים נו אלסון. אומרים ני אולסונד, כמו Ny Olesund!

כלומר, הנקודה הקטנה מעל ה-A הופכת את האות ל-O. ומשום מה, המקום היחיד עד היום בו היה כתוב על הכפר הזה היה בויקיפדיה, שהקדישה למקום ערך קטן, אך לא כתבה אותו נכון.

מזל שיש את האתר שלי פייסטה, שסוף סוף נותן מידע ממקור ראשון על המקום הזה, אה? 😉

נו אלסון
במשרד הדואר הצפוני ביותר בעולם שבנו-אלסון, היישוב הצפוני בעולם

ני אולסונד, או איך שויקיפדיה קוראת למקום נו-אלסון, זה היישוב האזרחי המתפקד הצפוני ביותר בעולם; כלומר זה המקום הכי צפוני בעולם שאנשים גרים בו כל השנה; יותר צפוני מזה אין והשמיים הם כבר כמעט הגבול כאן!

לא היה קל להגיע לכאן – הדרך היחידה היא לעלות על סירה קטנה, וההפלגה אורכת כ-6 שעות – זמן של טיסה מהחוף המזרחי לחוף המערבי של ארה"ב, או אם תרצו מישראל לפורטוגל – וזו עוד סירה מהירה (כלומר, אם אתם סובלים ממחלת ים, אתם תסבלו כאן כהוגן).

רק כשסיפרתי לאנשים בלונגיירבין שאני מבקר בנו-אלסון, כולם קינאו בי ורק אז הבנתי איזה בן מזל אני; זו סירה שיוצאת פעם בשבוע, ובגלל שהיא קטנה, היא מבוקשת מאוד ומתמלאת בשנייה – לכן חשוב להזמין אותה המון המון המון זמן מראש, וגם המחיר בהתאם, עדיין, לא מעט דלק צריך בשביל הנסיעה הזו.

ומה חשבתם, שאני לא אהיה בין האנשים הבודדים שכן יצליחו להגיע לכאן? נו, ברור שכן. לא אתפלא אם אני בין הישראלים הבודדים שהגיעו לכאן – אם לא היחיד.

ממש מכאן יצאו מגלי הארצות וחוקרי הקוטב נובילה האיטלקי ואמונדסן הנורווגי, עליהם סיפרתי לכם בסרטון על לונגיירבין, לקוטב הצפוני עם ספינת האוויר "נורגה", ופסל גדול של אמונדסן מוצב בגאווה במרכז היישוב, שפעם היה עיירת כורי פחם אך היום הפך למקום מחקר של הקוטב והאוקיינוס הארקטי.

הרהרתי המון לעצמי בדרך לכאן (עדיין, היה לי זמן בשפע…) ונזכרתי שלפני כמעט 6 שנים, בדצמבר 2016, ביקרתי בעיר אושואיה שבארגנטינה, הנחשבת לעיר הדרומית ביותר בעולם. כך שעם הביקור שלי כאן למעשה סגרתי מעגל מרגש:

אחרי שהייתי באושוואיה העיר הדרומית בעולם, ביקרתי בנו-אלסון, היישוב הצפוני ביותר בעולם בו גרים בסביבות ה-40 אנשים כל השנה, וסביב ה-150 אנשים בתקופת הקיץ.

וזה מבלי שאציין שהייתי בעיר לונגיירבין בירת סבאלברד הנחשבת לעיר הצפונית ביותר בעולם המאוכלסת ביותר מ-1,000 איש וברייקיאוויק בירת איסלנד הנחשבת לעיר הבירה הצפונית בעולם. ללא ספק יום שלא אשכח לעולם!

מה יש לעשות בנו-אלסון, מה רואים שם ועוד על היום הבלתי נשכח שעברתי שם מחכה לכם בסרטון הבא:

סבאגרובה (Sveagruva)

עוד יישוב כורי פחם בשפיצברגן, הנחשב ליישוב השלישי בגודלו אחרי לונגיירבין ובארנצבורג.

אך למעשה, אין בו אוכלוסייה קבועה, והאנשים בו אלו למעשה עובדים שמגיעים על בסיס יומי או שבועי מלונגיירבין.

כך שאין בו בכלל שירותי תיירות, תיירים לא מגיעים לכאן ואמצעי התחבורה היחיד לכאן משמש את העובדים בלבד – וכן כן, תאמינו לי שבדקתי, הרי אני חייב להגיע לכל מקום.

היישוב משמש בתור מרכז פעילות כריית הפחם בסבאלברד עבור הנורווגים, כך שהיא למעשה המקבילה לבארנצבורג הרוסית.

חסכו כסף וזמן – קבלו הצעה משתלמת למלון בלונגיירבין כאן:

Booking.com

אטרקציות פופולריות בסבאלברד

על כל מה שאפשר לעשות בארכיפלג המדהים הזה סיפרתי בהרחבה בסרטוני היוטיוב שלי על סבאלברד אותם תמצאו בערוץ היוטיוב של האתר, אבל הנה כמה מהאטרקציות הפופולריות ביותר כאן:

כספת הזרעים הגלובלית של סבאלברד

אולי אחד המקומות הכי חשובים לאנושות על פני כדור הארץ: הכספת שומרת בתוכה מגוון עצום של מיליוני זרעים, בעיקר של צמחי מזון, מכל רחבי העולם, למקרה של אסון טבע, הכחדה או מלחמה – כך שאם חס וחלילה יהיה מחסור במזון, יהיה ניתן להשתמש ב״גיבוי״ שהופקד מראש בכספת של סבאלברד.

הוחלט להציב את הכספת כאן בגלל תנאי הקור באיי סבאלברד ובגלל היותה רחוקה ונידחת; הבעלים על הזרעים הם המדינה שהפקידה את אותם זרעים, מה שהופך את הכספת הזו לבנק.

הכספת הוכיחה מזמן את יעילותה בכך שסוריה הפכה למדינה הראשונה שמשכה את הזרעים שלה מהכספת לאחר שבנק הזרעים שלה הופצץ ונהרס במלחמת האזרחים בה;

אפילו צפון קוריאה, מדינה שלא מרבה לשתף פעולה, הפקידה כאן את הזרעים שלה, כך שלמעשה כל מדינות העולם לקחו חלק בפרוייקט החשוב הזה, כולל ישראל כמובן.

אל תוך הכספת לצערי אי אפשר להיכנס, אך כן ניתן להתרשם מהכניסה המרשימה לכספת, כאשר הכספת נמצאת עמוק עמוק בתוך הר.

אבל בינינו? בפנים יש מינוס 18 מעלות, כך שתאמינו לי, עדיף להסתפק מהמראה שלה מבחוץ…

שימו לב שהיא לא נמצאת במרכז העיר, אלא די קרוב לשדה התעופה, לכן הדרך היחידה להגיע לכאן היא דרך מונית או דרך סיור של כמה שעות בוואן שמראה לכם את לונגיירבין.

כספת הזרעים הגלובלית של סבאלברד
"מנסה לפרוץ" לכספת הזרעים של סבאלברד. לא עבד לי! 😉

סיורי יום מלונגיירבין

אל תישארו רק בלונגיירבין – קחו סיורי יום אל עבר עיירת הרפאים הסובייטית הנטושה פירמידה, בקרו בעיירת כורי הפחם בארנצבורג ששייכת גם היא לרוסיה אבל היא לא נטושה, או קחו סיור צפייה בלוויתנים המרהיבים –

שבינינו? אם תקחו את שני הסיורים הראשונים, רוב הסיכויים שגם תראו אותם בדרך.

ואם אתם חולים על חו"ל כמוני, קראתם את המדריך שלי כמו שצריך וצפיתם בסרטוני היוטיוב שלי – תהיו גם בני המזל שמצליחים להגיע אל נו-אלסון, המקום הצפוני בעולם שבו גרים אנשים. קדימה, אל תשאירו אותי הישראלי היחיד שהיה שם!

פעילויות

לא חסר פעילויות או דברים לעשות כאן – מסיורי מרדף אחר הזוהר הצפוני (רק בתקופת החורף), לחפש את הניבתנים באוקיינוס הארקטי (אתם יכולים לצפות בי מוצא אותם בסרטון על החיות בסבאלברד), לצאת לטרק ועם קצת מזל לראות שועל שלג, סיור קרחונים ואפילו מזחלות כלבי האסקי.

עוד פעילות מיוחדת כאן היא ביקור במכרה פחם מס' 3, הנחשב למכרה הפחם המפורסם ביותר בלונגיירבין שפתוח לתיירים. רק שימו לב שזה סיור מאוד קר… גם בקיץ.

מחפש ניבתנים באוקיינוס הארקטי
וזה אני, מחפש ניבתנים, באוקיינוס הארקטי הקפוא

מוזיאונים

הקדישו יום לשני המוזיאונים היחידים בלונגיירבין:

מוזיאון סבאלברד (Svalbrad Museum) המוקדש להיסטוריה של איי סבאלברד ומהווה נקודת פתיחה מעולה לטיול, ומוזיאון תערוכת הקוטב הצפוני (North Pole Expedition Museum) המספר על האנשים שיצאו לכבוש את הקוטב הצפוני, לצד מידע על משלחות חילוץ שיצאו בעקבות הרפתקנים שהמסע שלהם הסתבך.

על שני המוזיאונים דיברתי בהרחבה בסרטון השני שלי על לונגיירבין.

שימו לב ששני המוזיאונים נפתחים ב-10:00 ונסגרים ב-17:00. כמו כן בכל מוזיאון יש חנות מתנות ומזכרות מרשימה – במוזיאון סבאלברד קניתי מלא ספרים מעניינים על סבאלברד, ובמוזיאון השני על תערוכת הקוטב הצפוני קניתי ציור מקורי של דוב קוטב שצייר צייר מקומי בלונגיירבין.

מלונות מומלצים בסבאלברד

שימו לב – חשוב להזמין את המלונות המון זמן מראש! ככה תקבלו מחיר טוב, וכך גם תבטיחו שיהיה לכם בכלל מקום לשהות בו;

בגלל מיעוט המלונות והתיירים הרבים, בעיקר בתקופת הקיץ, קשה מאוד למצוא כאן חדרים, ובטח שמחירים נורמליים בשיא תקופת התיירות.

אז תתארגנו מספיק זמן מראש! אני למשל הייתי צריך להזמין כמה מלונות בכל השבועיים שהייתי שם. אבל היי, יצא לי לבקר בכולם ואני כאן כדי להמליץ:

Radisson Blu Polar Hotel, Spitsbergen

המלון הטוב ביותר בלונגיירבין, בטח שמבחינת ארוחת בוקר, מיקום, צוות ושירות.

הזמנת המלון הזה תבטיח לכם שאתם בלב העיר, כאשר כל האטרקציות בעיר, כגון המוזיאונים, הרחוב הראשי, הסופרמרקט, המסעדות, החנויות ועוד, נמצאים במרחק הליכה קצרצר ממכם.

Svalbard Hotell | Polfareren

מלון נהדר נוסף עם דלפק קבלה שפועל 24/7, אינטרנט אלחוטי, חדרים מודרניים על בסיס חדרי אירוח ועד דירות בשירות עצמי.

גם כאן המיקום מנצח ואם הוא זמין בתאריכים שאתם מתכננים – לא הייתי מתלבט יותר מדי, כמו המלון הקודם.

Basecamp Hotel

ואם חשוב לכם מלון עם "אופי" וכזה שיש לו את האווירה הארקטית שצועקת "סבאלברד" מכל פינה – זה המלון שלכם!

פשוט תיכנסו לקישור כאן ותתמוגגו מהעיצוב המרשים של המלון, שנותן תחושה של בית, הרחק מהבית.

וזה מבלי לציין את המיקום המעולה, את ארוחת הבוקר, את הצוות ועוד.

Gjestehuset 102

ואם אתם תרמילאים או מחפשים משהו זול ובתקציב הכי נוח שיש, ההוסטל הזה הוא בשבילכם.

יש בו חדרים פרטיים, אך המקלחת היא משותפת. הוא מציע גם ארוחת בוקר מינימלית, אך יש לו תה וקפה הזמינים במשך כל היום.

החיסרון היחיד הגדול שלו הוא המיקום שלו – הוא נמצא ב-Nybyen, שנמצא במרחק 25 דקות הליכה ממרכז העיר לונגיירבין.

למרות זאת, כל ספקי הסיורים מגיעים לכאן כדי לאסוף אתכם, השאטלים משדה התעופה גם מגיעים לכאן והמקום גם נחשב כחלק מהאזור המוגן מפני דובים –

אתם רק צריכים להכין את עצמכם לעובדה שיש הליכה ארוכה למרכז העיר מכאן, אבל לפעמים מכירים אנשים נחמדים שמוכנים לתת טרמפ בחינם.

מרים כוס יין לסבאלברד!
מרים כוס שמפניה לכבוד כיבוש הקוטב!

מסעדות מומלצות בלונגיירבין

Barentz Gastropub

אוהבים אוכל איטלקי? זו המסעדה שאתם פשוט חייבים להגיע אליה אם כך. ובכן… היא גם כנראה המסעדה האיטלקית היחידה.

היא נמצאת בתוך המלון Radisson Blu Polar והיא גם משמשת בתור בר.

כל יום 12:00-23:00.

NUGA Sushi & Noodles

ואם בא לכם קצת סושי, זו מסעדה ממש טובה שמתמחה בסושי. טוב, זו לא חוכמה… הם היחידים בכל סבאלברד.

כל יום 16:00-22:00.

Café Huskies

בית קפה חמוד שהייתי פותח בו את רוב הימים שלי, ולמעשה גם מסיים… כי מבחר גדול אין כאן.

הם עלו על רעיון שיווקי ופשוט הביאו כלבי האסקי חמודים שמסתובבים בתוך בית הקפה, כאילו זה היה בית קפה בבנגקוק בירת תאילנד.

יש כאן גם חנות מזכרות. ובינינו? בגלל הכלבים, אי אפשר שלא לרצות לחזור לכאן שוב ושוב.

כל יום 9:00-20:00.

Stationen

מסעדה שאי אפשר לפספס, על הרחוב הראשי, המתמחה באוכל אמריקאי, כך שאם חשקה נפשכם בהמבורגר ובצ'יפס, זה המקום.

שני-חמישי 11:00-00:00, שישי ושבת 11:00-2:00, בראשון 16:00-22:00.

קניות בלונגיירבין

The Svalbard Store

המקום הזה זה קודש הקודשים בעיניי בכל סבאלברד:

זה הסופרמרקט היחיד כאן, ולמעשה גם המקום היחיד באי שמקבל כסף מזומן.

מסתבר שהבנק שלהם עזב כאן לא מזמן, ומאז אין להם מה לעשות עם כסף מזומן, אז כולם עברו לכרטיס אשראי-

לכן אם אתם לא באים לכאן עם כרטיס אשראי, אתם בצרות צרורות.

ובתור הסופרמרקט היחיד בעיר, הוא דווקא מאוד גדול ויש בו שפע של דברים. נצלו גם את אגף המזכרות שלו שמוכר מזכרות במחירים טובים – אך בעיקר בובות גדולות של חיות.

כל יום 10:00-19:00. בשבת עד 18:00 ובימי ראשון 15:00-18:00.

Skinnboden Arctic Products

חנות מזכרות יוקרתית עם המון דברים יפים, אבל המחירים בהתאם. כשקרוז עוצר בעיר, המוני תיירים פוקדים אותו, וחוזרים לקרוז עם שקיות רבות וחיוכים מרוצים.

שווה להיכנס כדי לראות לפחות את בובת הדוב הלבן המפוחלץ.

ליד החנות תמצאו עוד חנות מזכרות במחירים יותר שפויים ולטעמי מזכרות הרבה יותר שימושיות ויפות.

Spitsbergen Sport

חנות גדולה לבגדי ספורט, במקרה וקר לכם חס וחלילה ואתם מרגישים שלא התלבשתם כראוי לטיול כאן.

כל יום 10:00-18:00, בשבת 11:00-16:00, בראשון 12:00-16:00.

Lompen Senteret

זה למעשה "הקניון" של העיר. והיי, כשאני אומר קניון, זה לא כמו בארץ. זה מתחם קטן של 2 קומות, שבעבור הקומיים הוא כה "גדול" שהוא זכה לשם קניון.

הוא נמצא ברחוב הראשי מול הסופרמרקט, וקשה לפספס אותו בגלל המראה הכחול שלו.

יש בו חנויות מזכרות, חנויות בגדים ואפילו שירותים חינמיים, למקרה ואתם צריכים.

כל יום 10:00-18:00, בשבת עד 16:00 ובימי ראשון המקום סגור.

הפייסטה שלכם בסבאלברד מתחילה כאן!

אהבתם את המדריך שלי על איי סבאלברד?

עוד מדריכים מעולים מחכים לכם במדריך שלי על נורווגיה.

תנו לנו לתכנן לכם את הטיול!

בואו לחסוך זמן וכסף: מלאו את הפרטים הבאים, שלחו לנו את הטופס, ומתכנן טיולים יחזור אליכם עם הצעה משתלמת:

המשיכו לעקוב אחרי המדריכים, הטיפים וההמלצות על חו”ל וסמנו לייק בעמוד הפייסבוק של האתר!

בואו לשתף חוויות מטיולים, לשאול שאלות, לקבל השראה והמלצות ולהיחשף לעוד המון מדריכים, אטרקציות ויעדים בקבוצת הפייסבוק של האתר "חולים על חו"ל".

לעוד מדריכי תיירות ליעדים המובילים בעולם היכנסו לדף הבית של פייסטה טיולים בחו"ל.

הירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלי ותיהנו מעשרות סרטונים מקוריים ומיוחדים על יעדי התיירות האהובים בעולם.

ואל תשכחו לעקוב אחרי הפרופיל האישי שלי באינסטגרם.

המשיכו לעקוב אחרי המדריכים, הטיפים וההמלצות שלנו על חו”ל ועשו לנו לייק בעמוד הפייסבוק שלנו !

בואו לשתף חוויות מטיולים, לשאול שאלות, לקבל השראה ולהיחשף לעוד המון מדריכים ויעדים בקבוצת הפייסבוק שלנו.

לעוד מדריכי תיירות ליעדים המובילים בעולם היכנסו לדף הבית של פייסטה טיולים בחו"ל.

מתן כהן
מתן כהן

אני מטייל ישראלי שחי ונושם טיולים בחו"ל, ומאחורי רזומה של מעל 30 מדינות בהם ביקרתי, והיד עוד נטויה. כשאני לא מטייל בעולם, אני כותב על זה באתר פייסטה, מעלה טיפים והמלצות לקבוצת הפייסבוק "חולים על חו"ל" או מצלם ועורך סרטונים מושקעים לערוץ היוטיוב של האתר. כי כל טיול בחו"ל עבורי הוא פייסטה אחת גדולה - מהתכנון ועד בחירת האטרקציות, המלון, המסעדות והאתרים הסודיים שאף אחד לא יודע עליהם.

אז מה היה לנו במדריך הזה?
רוצים שנתכנן לכם את הטיול?
אהבתם? שתפו את המדריך בלחיצת כפתור:
פייסבוק
וואטסאפ
אימייל
טלגרם
הדפסה
מדריכים נוספים שיכולים לעניין אתכם:
מה דעתכם על הפוסט?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

חכו, יש עוד!
מדריכים אחרונים שעלו באתר:
מלונות מומלצים בסיאם ריפ
מלונות מומלצים בסיאם ריפ קמבודיה

מלונות מומלצים בסיאם ריפ קמבודיה: המלצות לבתי המלון הטובים בעיר סיאם ריפ, הממוקמת בצפון מערב קמבודיה, היא עיר המושכת מיליוני תיירים מדי שנה בשל קרבתה

מלונות מומלצים בפנום פן
מלונות מומלצים בפנום פן קמבודיה

מלונות מומלצים בפנום פן בירת קמבודיה: המלצות לבתי המלון הטובים בעיר פנום פן, עיר הבירה של קמבודיה, היא מטרופולין שוקק חיים המציע למבקרים שילוב של

מלונות בהאנוי
מלונות מומלצים בהאנוי וייטנאם

מלונות מומלצים בהאנוי בירת וייטנאם – המלונות הטובים בעיר מתכננים חופשה בהאנוי בירת וייטנאם ותוהים אילו מלונות מומלצים העיר מציעה למבקריה? הגעתם למקום הנכון! במדריך

בואו להמשיך את הפייסטה!

הירשמו לניוזלטר שלנו וקבלו ישירות למייל מבצעים, טיפים ומדריכים מושקעים על היעדים המובילים בעולם – לפני כולם!

רוצים לדעת איפה אני מטייל עכשיו?!
וייטנאם
עקבו אחרי באינסטגרם וקבלו ממני מידע שימושי, המלצות, טיפים וסיפורים מעניינים על האטרקציות האהובות מרחבי העולם שיוסיפו המון פייסטה לפיד שלכם באינסטגרם!
הפייסטה ממשיכה בפייסבוק!
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלנו "חולים על חו"ל" לקבלת טיפים, השראה, מידע והמלצות נוספות לטיולים בעולם + עוד המון הפתעות!
הפייסטה ממשיכה בפייסבוק!
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלנו "חולים על חו"ל" לקבלת טיפים, השראה, מידע והמלצות לטיולים בעולם + עוד המון הפתעות-
רק לחברי הקבוצה!