אני ומשפחתי מחכים רק לרגע בו נוכל לקחת חופש ולטוס ליעד מפנק שייתן מענה לכולנו. מכיוון שאני טס לא מעט, אפשר להגיד שהפכתי למומחה בכל הקשור להזמנת טיסות, בתי מלון, רכב ובעיקר בכל הקשור להזמנת ביטוח נסיעות לחו"ל.
במאמר זה אשתף אתכם במדריך נסיעות שבניתי, ובו אני ממליץ על ביטוח נסיעות לחו"ל המועדף עליי, כיצד לבחור בחברת ביטוח אמינה, השוואת מחירים, ההבדל בין סוכן ביטוח לשירות אונליין, השינויים שהביאה הקורונה, ביטוח נסיעות לנשים הרות, לילדים, למבוגרים אחרי גיל 65 ולתרמילאים שלא מפסיקים לטייל.
בנוסף, אתמקד בביטוחי מטען, ספורט אתגרי, ביטול או קיצור נסיעה, כיסוי ההוצאות הרפואיות, איתור וחילוץ. לבסוף אמליץ על טיפים שווים שכדאי לאמץ.
קבלו את המדריך המלא לכל המשפחה שכל מטייל חייב לקרוא!
בראש ובראשונה חשוב לדעת שאסור לנסוע לחו"ל מבלי לעשות ביטוח נסיעות. לי אישית קרה ששכחתי באחד מהטיולים לעשות ביטוח ודווקא אז קרה לי הכול. מרפי הזה…
לכן, בשביל השקט הנפשי, שווה לשלם כמה שקלים, ולדעת שאתם מכוסים, וכך להימנע מהוצאות הרבה יותר גדולות.
אז ככה, בקצרה, סוכן ביטוח הנסיעות הדיגיטלי שאני מעדיף הוא סמארט שארחיב עליו בהמשך.
מאחר ויש לא מעט חברות ביטוח שמציעות הצעות אטרקטיביות במחירים שונים, סמארט (smartt) עושה את העבודה ומשווה ביניהן.
מדובר על כל חברות ביטוח הפופולריות שאתם מכירים כמו: כלל, פספורטכארד, הראל, הפניקס, מגדל, מנורה מבטחים.
יחד עם זאת, ישנם מקרים בהם אנשים רבים מנסים לחסוך ועושים ביטוח נסיעות דרך חברת האשראי בחינם.
חשוב לדעת שחברת האשראי לא מכסה הכול מבחינת האשפוז ולכן יש מחיר לשירות החינמי שלה.
לכן, אם אתם מחליטים לבחור בביטוח של חברת אשראי, עדיף לעשות אותו רק במדינות בהן מחירי האשפוז נמוכים.
אפשרות נוספת היא לעשות ביטוח נסיעות דרך קופת החולים שלכם. הפרמיה שהקופות מציעות זולה יותר אך סכום הכיסוי שלהן נמוך וכולל השתתפות עצמית.
לפיכך, אני מעדיף שמישהו כמו סמארט יעשה את ההשוואה בשבילי, וכך אוכל לבחור את הטוב ביותר עבורי.
השאלה היא כיצד לבחור חברות ביטוח נסיעות אמינות.
מלבד השוואת מחירים וקבלת המחיר הטוב ביותר של ביטוח הנסיעות, ההרחבות או גובה ההשתתפות העצמית, מה שחשוב לי הוא המענה והשירות של חברת הביטוח.
לדוגמה, אם אני נמצא בחו"ל והמזוודה לא הגיעה ליעד, אני רוצה לקבל מענה כדי שאוכל לרכוש כמה בגדים ולטייל עד שהמזוודה תגיע אליי בשלום.
כמו כן, אני רוצה לדעת שבמקרה ואיאלץ חלילה לקבל טיפול רפואי, יהיה מי שיענה לי 24/7 וידריך אותי מה עליי לעשות.
לא כולם קוראים את הפוליסות שהם מקבלים בעיון, ורק כשהם נתקלים במצב חירום – הם רוצים תשובות.
בנוסף, חברת הביטוח צריכה לתת מענה בתקופות מאתגרות כמו בתקופת הקורונה, עליה ארחיב בהמשך.
לפיכך, מבחינתי, חברת ביטוח אמינה היא כזו המספקת מענה אנושי 24/7 שנותן סיוע באמצעים שונים ללא עלות, כמו מייל או וואטסאפ, לרבות מענה של רופא מקצועי בעת הצורך.
באתר smart.co.il ניתן להשוות בין חברות הביטוח הגדולות, ביניהן פספורטכארד, הראל, כלל, מנורה מבטחים, מגדל והפניקס, לקבל מידע מעודכן על הכיסויים השונים, מחירים, ואף לבצע רכישה ב-3 צעדים.
ממלאים את תאריכי הנסיעה, היעד, הפרטים של המבוטחים, הכיסויים הרצויים, ההרחבות, ומקבלים את ההצעה המשתלמת ביותר וגובה ההשתתפות העצמית.
מאחר ולרבים מאיתנו אין את הידע או הזמן להבין את כל הפרמטרים והמשמעות שלהם, סמארט עושה את העבודה ביעילות ובצורה אמינה. השירות ניתן אונליין בכל זמן ומכל מקום בצורה מהירה ופשוטה.
המחיר באתר של סמארט לא יהיה שונה אם תתקשרו לכל חברות הביטוח ותבקשו הצעות מחיר – פשוט כאן הכול נמצא במקום אחד.
את הפוליסה המוכנה מקבלים תוך 24 שעות, ואף ניתן ליצור קשר טלפוני עם נציגי החברה בוואטסאפ, במייל, בצ'אט דרך האתר או דרך הפייסבוק.
התפקיד של סוכן הביטוח הוא לעשות השוואה בין חברות הביטוח, ולמכור ללקוחות שלו את הביטוחים והכיסויים המשתלמים ביותר.
מאז מהפכת הדיגיטל, אנשים המעוניינים לרכוש ביטוח נסיעות לחו"ל, הבינו שהם לא צריכים לפנות ולשלם עמלות לסוכני הביטוח, אלא יכולים לעשות את זה לבד.
אתרי האונליין לצורך השוואה של ביטוח נסיעות לחו"ל הם אובייקטיבים ומעניקים שירותים חינמיים.
נכון שניתן לפנות ישירות לכל אחת מהחברות הגדולות ולקבל הצעה, אך למי יש זמן לזה?!
הדרך הכי מהירה, לפחות בעיניי, היא לרכוש את הפוליסה לחו"ל מאתר להשוואת מחירים וכיסויים כמו סמארט, ולחסוך הרבה כאב ראש.
בנוסף, בעוד שבאתר המשווה בין החברות הגדולות, יש מספר חברות להשוואה – סוכן הביטוח בדרך כלל יציע שתי חברות להשוואה וימליץ על אחת מהן.
יחד עם זאת, כאשר מגישים תביעה סוכן הביטוח, הוא זה שיגיש אותה ולא אתם, אבל האמינו לי, גם כאן הכול קל מבחינת הדיגיטל.
הקורונה הכניסה את כל המשק לתקופה מאתגרת בכל התחומים. כשמדובר על ביטוחי הנסיעות לחו"ל, החברות נאלצו לערוך שינויים בפוליסות ולהעלות בעקבותיהם את המחירים והכיסויים.
ראשית, כל חברות הביטוח צריכות לשלוח את הפוליסה גם בשפה האנגלית, מכיוון שיש מדינות שרוצות להיווכח בכך שעשיתם ביטוח קורונה.
שנית, הביטוח צריך להעניק כיסוי במידה וצריכים להיכנס לבידוד ביעד. על פי התקנות של מדינת ישראל, כל אדם מחויב בבדיקת אנטיגן עד 24 שעות או pcr עד 72 שעות לפני החזרה לארץ, מלבד הבדיקה שמבצעים בכניסה לארץ.
במקרה ואדם נמצא חיובי בחו"ל לקורונה הוא יאלץ להיות בבידוד בבית המלון או מקום אחר. חברות הביטוח נותנות כיסוי עד סכום מסוים שמכסה את הוצאות השהיה לצורך בידוד בחו"ל וכיסוי על שינוי הטיסה חזרה לארץ לאחר הבידוד.
מכיוון שהקורונה היא מחלה, ביטוח הנסיעות הרגיל מכסה את הטיפול הרפואי, הוצאות האשפוז, התרופות, הבדיקות וכל היתר.
בטיול האחרון שלי בחו"ל הכרתי אישה שחלתה בקורונה ונאלצה להתאשפז לצורך טיפול. ביטוח הנסיעות דאג לכל ההוצאות שלה, כולל הבדיקה לאחר המחלה.
יחד עם זאת, נוסעים שאינם חולים, ועושים בדיקות לפני הנסיעה חזרה, בכניסה לארץ ובמקרים רבים גם לפני הטיסה לחו"ל – צריכים לממן את בדיקות הקורונה באופן עצמאי.
ביטוח מורחב של קורונה מעניק גם כיסוי במידה ורכשתם טיסה, ונאלצתם טרם הטיסה להיכנס לבידוד בארץ.
הכיסוי נכנס תחת הסעיף קיצור או ביטול נסיעה והוא מתייחס רק לטיסה ולא לבית המלון. כלומר, ניתן לקבל החזר של כ-500 דולר על כרטיס הטיסה לאחר 3 ימים מרכישת הביטוח. לפיכך, חשוב לעשות את הביטוח עם רכישת כרטיסי הטיסה לחו"ל.
גם כשמדובר בנסיעה קצרה, אני ממליץ לרכוש לא רק ביטוח קורונה מורחב, אלא גם בתי מלון עם אפשרות לביטול ללא עלות, וכרטיסי טיסה רק מחברות אמינות שמחזירות את עלות הכרטיסים כאשר ישנן מדינות ההופכות לאדומות וחל איסור לצאת אליהן.
מבחינת הביטוח, תמיד ניתן לבטל אותו אם עוד לא יצאתם מישראל והיעד שלכם הפך לאדום.
בעת שהותי במרוקו לאחרונה, המלך החליט לקראת סוף הטיול לסגור את המדינה לטיסות נכנסות ויוצאות.
לאור עובדה זו, חברות כמו אל על, ישראייר וארקיע ביצעו טיסות חילוץ שהביאו את כל הישראלים חזרה הביתה. ומי שילם על הטיסות?
חשוב לדעת שכשיעד מסוים נסגר ואתם שוהים בו, אין כיסוי של הביטוח לטיסת החילוץ.
השתתפות הביטוח מושפעת רק ממצב בריאותי ומהרחבות אותן רכשתם, ולכן אתם אלו שתאלצו לשלם על טיסת החילוץ.
למשל, נוסעים שרכשו כרטיס טיסה בחברה זרה, נאלצו לשלם על טיסת החילוץ של החברה הישראלית, ולא קיבלו החזר על כרטיס הטיסה – לא מהחברה הזרה ולא מביטוח הנסיעות.
כשמודבר בקורונה אין דבר יותר חשוב מהכיסוי הרפואי שנותנת חברת הביטוח. זוהי מחלה שחברת הביטוח מתייחסת אליה מבחינת הוצאות כמו הוצאות אשפוז רגילות במידה ועולה צורך כזה.
כלומר, השירותים הכוללים כיסויים רפואיים, כוללים גם את מחלת הקורונה.
בין היתר יש משמעות לכיסוי עבור הוצאות בידוד, ביטול או קיצור נסיעה. למשל, בהפניקס תקבלו עד 6,000 דולר החזר הוצאות במידה ואתם חולים בקורונה לפני הטיסה לחו"ל, ועד 500 דולר במידה ונאלצתם לשהות בבידוד ועל כן הנסיעה בוטלה.
בהראל הכיסוי למאומתים לפני טיסה הוא 400 דולר על טיסות בלבד, ורכישת הרחבה בנושא זה תכסה 2,000 דולר על הטיסות מתוך כלל הכיסוי על ההוצאות בסך 5,000 דולר.
על בידוד לפני טיסה תקבלו מהראל 400 דולר לאחר 3 ימים כשההרחבה על הקורונה תיכנס לתוקף.
ההרחבה מקנה גם כיסוי של 5,000 דולר על ההוצאות במידה וצריך בידוד בחו"ל.
בהראל ישלמו 100 דולר על כל יום של בידוד ועד 3,000 דולר על השינוי של הטיסה.
על מנת להשוות עם יתר חברות ביטוח הנסיעות הגדולות, היכנסו לאתר של סמארט. ממחקר קטן שעשיתי, הפניקס היא החברה הכי זולה, ובהראל הכיסוי בסיסי אך במחיר נמוך.
ניתן לעשות ביטוח נסיעות לאישה הרה עד השבוע ה-32 להריונה, ובמקרים מסוימים עד שבוע ה-34. בין היתר, הביטוח מציב הגבלות להריונות עם מספר עוברים ולהיריון בסיכון.
מחיר הביטוח לאישה הרה גם ללא הגבלות יהיה יקר יותר, בדומה להחמרת מצב רפואי. בפוליסת הבטוח אין כיסוי על הפלות יזומות, על טיפולים או אבחונים שבשגרה.
מומלץ לכלול בפוליסה הטסת קרוב משפחה ליעד במידה והאישה ההרה מתאשפזת בחו"ל. בנוסף, בהשוואת ההצעות של חברות הביטוח, מומלץ לבחור בכיסוי הגבוה ביותר.
כאשר תרצו לבטח ילדים, תשלמו פחות מאשר למבוגרים, מאחר ועלות הביטוח נקבעת גם לפי הגיל, להוציא את פספורטכארד שבה מציעים את אותו המחיר עד גיל 60.
יחד עם זאת, הכיסוי יהיה דומה לזה של מבוגרים.
מגיל 65 ומעלה, המחיר למבוטח עולה, מאחר ובגיל זה נוטלים בדרך כלל תרופות קבועות ונוטים לחלות במחלות שונות. כלומר, מדובר בפוליסה אישית בהתאם לצרכים של המבוטח.
הרחבה זו נקראת "החמרת מצב קיים". אם אתם מעל גיל 65, ההמלצה שלי היא לעשות ביטוח נסיעות דרך חברת הפניקס, כיוון שהמחירים והכיסויים שלהם מאוד משתלמים למבוגרים.
למרות זאת, כאשר צריך להגיש תביעה בחברת הפניקס, ישנה סחבת המלווה בלא מעט בירוקרטיה, ולכן במקרה זה חברת פספורטכארד עדיפה.
חשוב לדעת שמבחינת ספורט אתגרי ניתן לעשות הרחבה בפוליסה, אך ככל שהמבוטח מבוגר יותר, לא כל חברות הביטוח יסכימו לבטח אותו על ספורט אתגרי.
טיול אחרי צבא הוא הזדמנות נהדרת לראות עולם ולטייל ללא דאגות של משפחה ופרנסה, ולכן צעירים רבים אורזים תרמיל ויוצאים לטייל במזרח הרחוק, דרום אמריקה, ניו זילנד וביעדים אטרקטיביים נוספים.
כאן מדובר על פוליסה ארוכה, המותאמת לסוג הטיול ומלווה בהרחבות שונות. למשל, ביטוח נסיעות לחצי שנה במזרח הרחוק יעלה כ-360 דולר לאדם צעיר.
מאחר ובדרך כלל מדובר בטיול המשלב טרקים, טיפוס הרים, טיולי ג'יפים וכיוצא בזה, מומלץ לרכוש גם ביטוח ספורט אתגר, לברר פרטים על חברת החילוץ של חברת הביטוח, ולבדוק האם היא יעילה ומקצועית.
מומלץ לרכוש ביטוח ללא השתתפות עצמית לאור העובדה שאדם צעיר אולי יפגוש רופא פעמיים בטיול.
כל ביטוח נסיעות כולל גם ביטוח מטען סטנדרטי על המזוודות, התיקים, בגדים, שעונים, תכשיטים, דרכונים ועוד.
ניתן לשלם על הרחבות נוספות כמו: מצלמות, מחשבים ניידים, מכשירים סלולריים. במצב כזה, אם הציוד נגנב או אבד – יש עליו כיסוי. בחלק מחברות הביטוח יש השתתפות עצמית ובחלק לא.
בכל מקרה של גניבה או אבדה, יש להביא אישור מהמשטרה המקומית ביעד בו אתם נמצאים. מומלץ לצרף בעת התביעה קבלה על הציוד שנגנב או אבד, על מנת שחברת הביטוח תקבע את הפיצוי.
במקרה שהמזוודה שלכם לא הגיעה ליעד, יש לגשת לאבדות ומציאות בשדה התעופה המקומי ולמלא טופס. את הפיצוי על אובדן מזוודה ורכישת בגדים מקבלים מחברת התעופה.
כיסוי על פציעה בגין ספורט אתגרי כתחביב בחו"ל, יינתן במידה ועושים הרחבה. מדובר על פעילויות כמו:
טיפוס הרים, סנפלינג, בנג'י, אופנוע ים, קיאקים, צלילה למעלה מ-30 מטר, רפטינג, צניחה, כדור פורח טיול ג'יפים 4X4, אופנועי שטח, רכיבה על סוסים, סקי, פארק מים ועוד.
את הביטוח ניתן לעשות ספציפית לאותו היום בו מבוצע הספורט האתגרי, אך מומלץ לאורך כל הטיול במידה והיום המתוכנן משתנה.
ישנן חברות בהן ניתן לבצע את ההרחבה של ספורט אתגרי תוך 24 שעות, ואחרות שמחייבות לבצע זאת לפני היציאה לחו"ל.
ברגע שרוכשים כרטיס טיסה, אני ממליץ לעשות ביטוח נסיעות עם הרחבה לביטול או קיצור נסיעה.
לפני הנסיעה ניתן לבטל עד חודשיים ולקבל החזר על ההוצאות. ההחזר ניתן גם בזמן השהייה בחו"ל בגין אשפוז או חלילה מוות של המבוטח או קרוב משפחה מדרגה א'.
במידה והמבוטח או בני משפחתו היו מאושפזים בעקבות מצב רפואי דומה בחצי השנה האחרונה, לא יהיה החזר מהביטוח.
לפיכך, חשוב לשמור על המסמכים הרפואיים והקבלות של כרטיסי הטיסה, המלון וכד'.
בתקופת הקורונה הרחבה זו נכללת בביטוח קורונה מורחב.
הביטוח הסטנדרטי אותו רוכשים מכל חברת ביטוח, מעניק כיסוי על הוצאות רפואיות והנסיעה אליהן בחו"ל.
כלומר, אם נזקקים לטיפול רפואי, תרופות וכד', יש לשמור על הקבלות שלהם ושל הנסיעות למוסד הרפואי ולקבל החזר.
כמובן שעל אנשים חולי לב, סוכרתיים, בעיות לחץ דם ומחלות כרוניות, יש לשלם על הרחבה של מצב קיים כדי שיהיו מכוסים בבעיות הרפואיות הספציפיות שלהם.
תוספת התשלום של מצב קיים חלה גם אם המבוטח עבר ניתוח, היה מאושפז או עבר הדמיה בחצי השנה האחרונה לפני הנסיעה.
חוץ מכיסוי על הוצאות רפואיות, הביטוח כולל גם כיסוי על הוצאות של איתור וחילוץ במידה והמבוטח לא יצר קשר עם קרובי משפחתו בארץ, למעט במדינות שאין להן יחסים דיפלומטיים עם ישראל.
בנוסף, הביטוח הבסיסי מכסה גם אחריות צד ג' בחו"ל. הכוונה היא למשל לנזק שהמבוטח עושה לציוד במלון או לאדם אחר.
חלק מהכיסוי הבסיסי אף מכסה תאונות אישיות במקרים של נכות או מוות.
ישנה אפשרות לבטל את הכיסויים של איתור וחילוץ וביטוח צד ג', ולחסוך בין 20-50 סנט ליום.
לא מומלץ לתרמילאים שעושים טרקים ולצעירים לבטל את הכיסויים הללו, אך אנשים מבוגרים שנוסעים לביקור משפחתי אצל הנכדים יכולים בהחלט לחסוך את ההוצאה.
על מנת לקבוע את מחיר הפוליסה, חברות הביטוח לוקחות בחשבון פרמטרים קבועים כמו גיל, מצב רפואי קיים, הרחבות, יעדים שבהם ההוצאות יהיו יקרות יותר ועוד.
מאחר וכל חברת ביטוח נותנת כיסוי שונה, גם המחיר שלה שונה. למשל, קופת החולים זולה יותר כיוון שהכיסוי שלה נמוך יותר, או בחברות האשראי ההשתתפות העצמית בתביעה גבוהה יותר ולכן המחיר זול. לפיכך, מומלץ לבדוק מה הפוליסה מכסה ולא רק כמה היא עולה.
אני אישית מעדיף להזמין ביטוח נסיעות אונליין, מאחר ומדובר בפעולה פשוטה האורכת זמן קצר.
כפי שציינתי, בעזרת סמארט ניתן להשוות מחירים ולבצע הזמנה מבלי צורך לשוחח עם נציג שירות שממילא ישאל את כל השאלות שמופיעות באתר, ויבקש מכם הצהרת בריאות בעל פה.
אני ממליץ להקיש על תנאי הפוליסה ולקרוא אותם כדי לדעת שאתם מכוסים בכל מה שרציתם כולל ההרחבות השונות.
ניתן לשלם בכרטיס אשראי בצורה מאובטחת ולקבל מיד את האישור על הביטוח. למרות זאת, ישנם אנשים שיותר נוח להם להזמין ביטוח מנציג שירות העונה על השאלות שלהם, וזה לגיטימי.
אם נסעתם לחו"ל ואחרי יומיים גיליתם ששכחתם לעשות ביטוח, רוב החברות יעשו לכם ביטוח כשאתם בחו"ל.
יחד עם זאת, אם זמן השהייה ארוך ללא ביטוח, לא תוכלו לרכוש ביטוח כשאתם בחו"ל. למרות זאת, במידה והטיסה התעכבה – ניתן להוסיף עוד יום לביטוח כשאתם בחו"ל.
כאשר מגישים תביעה לחברת הביטוח על קיצור או ביטול נסיעה, יש לצרף צילום של הדרכון או תעודת הזהות, צילום של כרטיס הטיסה וקבלה על התשלום בבית המלון וכד'.
על מנת לקבל החזר על ההוצאות הרפואיות, יש לצרף גם קבלות ומסמכים רפואיים. במקרה של אובדן, נזק או גניבת מטען צריך להביא את האישור של חברת התעופה על המזוודה שלא הגיעה, וצילום של המשטרה במידה ומדובר על גניבה.
כמו כן, אם רכשתם מזוודה חדשה, שמרו את הקבלה.
בתביעה יהיה עליכם למלא טופס תביעה, ולפרט את השתלשלות המקרה עם תיעוד תאריכים, מקום האירוע והשעה. בנוסף, יש לצרף צילום של המחאה מבוטלת עם פרטי חשבון הבנק על מנת לקבל את הפיצוי לחשבון הבנק.
לרוב חברות ביטוח הנסיעות כמו: הפניקס, הראל, פספורטכארד ו- AIG, יש שירות בו ניתן להגיש תביעה באזור האישי בצורה דיגיטלית ומהירה, לברר מה הסטטוס שלה ולקבל שירות מבלי צורך למלא טפסים ידניים.
פספורטכארד מעניקה למבוטחים שלה כרטיס נטען, אותו יש לאסוף בשדה התעופה לפני היציאה לחו"ל.
זהו כרטיס אותו חברת הביטוח טוענת על מנת שיהיה ניתן לשלם על ההוצאות הרפואיות ולמשוך כסף לרכישת ציוד במקרה שהמזוודה לא מגיעה או מתעכבת.
היתרון הוא שאין צורך להוציא כסף פרטי ולקבל אותו חזרה כנגד קבלות, אלא ניתן לשלם ישר עם הכרטיס ללא השתתפות עצמית.
אני ממליץ לישראלים המתכוונים לשהות לאורך זמן בחו"ל, שעושים רילוקיישן, מתכוונים ללמוד או לעבוד – לעשות ביטוח דרך חברה בשם דוידשילד שנותנים שירות 24/7, כיסויים רפואיים נרחבים וכרטיס נטען בדומה לפספורטכארד.
כאשר מדובר על שהייה בחו"ל מעל לשנה, גם חברת מגדל וכלל ביטוח ישקלו אם לבטח אתכם בהתאם למצבכם הרפואי והתביעות שלכם בעבר.
למשל, תרמילאים שלא יודעים כמה זמן הם יטיילו, יכולים להאריך את תקופת הביטוח אך להיתקל בקשיים בחברות ביטוח מסוימות או לשכוח להאריך.
לכן, עדיף לעשות ביטוח לתקופה ארוכה, ואם חוזרים מוקדם מהצפוי, לקבל את ההפרש של דמי הביטוח שבהם לא עשיתם שימוש.
שני ביטוחי נסיעות הם בזבוז כסף מכיוון שחברת ביטוח אחת מפצה, והשנייה יכולה רק להשלים את היתרה במידה והכיסוי שלה גדול יותר.
יתרה מכך, כאשר מתמודדים עם הוצאות אשפוז או הוצאות יקרות אחרות, כל חברה תפיל את אחריות הפיצוי על החברה השנייה וזה רק ייצור כאוס ועיכובים בפיצוי.
מומלץ לשנות את הפוליסה בהתראה מראש ולא ברגע האחרון, אלא אם חברת הטיסה מאחרת את החזרה ביום או יותר, או שמתווסף לכם יום לטיול כשאתם עדיין בארץ.
במידה ומדובר על שינוי תאריכים או יעד, עדיף לבטל את הפוליסה ללא עלות ולעשות פוליסה חדשה.
ביטוח ביטול השתתפות עצמית על רכב שכור אינו נכלל בביטוח הנסיעות, אך ניתן לרכוש אותו בפוליסה של השכרת הרכב.
ישנן חברות השכרה הכוללות סעיף זה ללא תוספת תשלום, וכאלו שבהן התוספת היא מינימלית.
בהחלט. כשמדובר על טיפולי חירום ולא טיפולים שגרתיים, יש כיסוי בביטוח הנסיעות הבסיסי על סתימות, עקירות, טיפול בדלקות, הדבקת כתר וכל הנובע ממקרי חירום.
יחד עם זאת, מומלץ לבדוק מהו הכיסוי והאם יש השתתפות עצמית.
כל מה שאתם צריכים בחו"ל באתר אחד!
הירשמו לניוזלטר שלנו וקבלו ישירות למייל מבצעים, טיפים ומדריכים מושקעים על היעדים המובילים בעולם – לפני כולם!