מדריך הלינה המלא בקובה – קאסות או מלונות: היכן התיירים ישנים בקובה?
מדריך הלינה המלא בקובה – קאסות או מלונות הוא מאמר מיוחד שעושה השוואה בין המלונות בקובה לקאסות (חדרים פרטיים בבתים של מקומיים) מקומות לינה מיוחדים למדינה הקריבית שיגרמו לכם לחוות את קובה בצורה אותנטית ומהנה.
אנחנו מניחים לעצמנו, שאתם חושבים לעצמכם עכשיו ש"ברור שנזמין מלון בקובה" אך אנחנו מבטיחים לכם שאם תסיימו לקרוא את הפוסט הזה, אנחנו נשנה לכם את המחשבה והדעה ב-99.9%.
מלון זה תמיד נוח וכיפי – במיוחד שבמדינה שנתקעה לה אי שם בשנות ה-60 ולא התקדמה הרבה בגלל האמברגו שהטילה עליה ארה"ב, שבעצם השאיר את קובה די מאחורה מבחינת טכנולוגיה והתפתחות.
אז אם אפשר להקל עלינו קצת בפינוק – מלון זו אופציה אהובה במיוחד. נכון? אז זהו, שלא!
אל תתנו למונח "קאסות" לבלבל אתכם. אם אתם חושבים לעצמכם שזה כמו הוסטל או גלישת ספות, טעות אנוש בידיכם!
מלונות בקובה – למה לא כדאי לכם לישון במלון
הזמנת מלון בקובה היא מיותרת ולא כדאית, גם לא כלכלית וגם לא מבחינת חווית הטיול בקובה.
קודם כל, המלונות במדינה מאוד יקרים – רוב המלונות שייכים לממשלה וההיצע שלהם מאוד קטן. הם גדולים, לא נותנים שום תועלת, לא נותנת מגע ותקשורת אמיתית עם המקומיים והמלונות גם לא ייתנו לכם לחוות את קובה כמו שצריך.
אתם צריכים להבין שאתם מגיעים לקובה, לא לפריז, לא ללונדון ולא לניו יורק. לכן נא להתנהג בהתאם!
תשכחו מכל מה שהכרתם וראיתם ותתנו לעצמכם לחוות את קובה ממש כמו המקומיים. אנחנו מבטיחים לכם שלא תתאכזבו!
להבדיל ממדינות אחרות, לקובה באים כדי להרגיש, כדי להתנתק, כדי לחוות. פה מומלץ להתערבב עם המקומיים, לראות כיצד הם חיים, לשמוע אותם, להריח ולהאזין למוזיקה שבוקעת מכל בית.
אם תבחרו במלון – אתם כבר תפסידו 90 אחוז מהחוויות האלו, והטיול שלכם בקובה ייראה יותר כמו טיול בסגנון "המירוץ למיליון" וספק אם תחזרו עם חוויות.
למה אתם חייבים לישון בקאסות
ומהצד השני, נמצאים להם הקאסות, שאלו חדרים בבתים פרטיים של מקומיים בעלי רישיון מיוחד מהממשלה להשכיר אותם לתיירים.
אם אתם רואים במהלך הטיול שלכם המון קובנים ברחובות מתבטלים להם ואתם שואלים את עצמכם "אין להם עבודה לעשות?!" זה כי סביר להניח שלכל קובני יש קאסה, שהיא מקור הכנסה חשוב מאוד עבור הקובנים.
זה מה שהופך את הלינה בקאסה למדהימה ומהנה: המקומיים בקאסה שלכם ייתנו לכם המלצות למקומות אותנטיים ושווים כמו מסעדות מקומיות, מועדון כיפי, אטרקציות שאף אחד לא מכיר ועוד.
על הדרך הם יעזרו לכם לסגור דברים להמשך הטיול שלכם כמו הזמנת מונית או אוטובוס ליעד הבא, סגירת קאסה בעיר הבאה ועוד.
זה בניגוד ל"המלצות" של המלון שהם ניתנים לכם עבור אינטרס אישי – כי אם המלון מביא לעסקים אנשים, הם מקבלים אחוזים.
גם היחס במלונות לא אישי. בקאסה, תראו איך הקובנים חיים בתוך הבית שלהם, תוכלו אפילו לראות כיצד הם צופים בטלוויזיה ואף לשבת איתם, לשמוע על המשפחה, ולהרגיש ממש בבית.
להיות עדים להפסקות החשמל שפוקדות אותם, לאכול ארוחת בוקר עם המשפחה בבוקר או לבד, ליהנות מאוכל קובני, ולראות את חיי המשפחה מבפנים. יותר טוב ומושלם מזה, אין!
אם אתם עדיין מעדיפים מלונות בגלל הנוחות, הניקיון והפרטיות – נשמח להרגיע אתכם עכשיו ולכתוב לכם שהרמה של הקאסות בקובה מאוד גבוהה, ואפשר בקלות למצוא קאסות שלא מביישות רמה של מלונות 4 כוכבים ואפילו 5 כוכבים.
כמה שלא תנסו להתחמק מהקאסות, אנחנו מבטיחים לעצמכם שלאור ההיצע הדל של המלונות באי – בסוף תמצאו את עצמכם בקאסה, ואז תצטערו שהתחמקתם בהם.
בכלל, כל התיירים שמגיעים לקובה מתארחים בקאסות, כך שאתם בכלל לא לבד.
החוויה בלינה אצל מקומיים בקאסה פרטיקולאר היא עצומה ולומדים רבות על החיים במדינה הקומוניסטית דרכה, במדינה שהזמן בה עצר מלכת.
הקאסות מתאימות לכולם – ממטיילים בודדים ועד זוגות, מבוגרים, משפחות עם ילדים ועוד המטיילים בקובה בפעם הראשונה, השנייה, השלישית והפעם מי יודע כמה.
לינה בקאסות: המחירים בחיים לא היו זולים יותר

הלינה בקאסה היא הרבה יותר זולה כמובן מלינה במלון. כדאי ומומלץ לטייל בקובה בזוג, כי המחירים מתחלקים בזוג והופכים לעוד יותר זולים:
למשל, לילה בקאסה צריך לעלות בין 20 ל-30 קוק ללילה (הערך של הקוק כמו הדולר האמריקאי, לכן זה כמו 20 ל-30 דולר).
המחיר משתנה כמובן בהתאם לתקופה בה אתם מגיעים ואיפה הקאסה ממוקמת. כדאי גם לנסות להתמקח בנימוס על המחיר.
בכל אופן, המחיר מתחלק בין הזוג כך שזה בערך 15 קוק לבן אדם פר לילה.
בקאסה תקבלו גם ארוחת בוקר בתשלום סמלי נוסף (בערך 5 קוק לאדם) מה שמונע התברברויות בחוץ בחיפושים אחר מסעדות.
כך תוכלו לקום בבוקר כמו שצריך ברוגע, לשתות קפה טוב (הקפה בקובה נחשב לאחד הטובים בעולם), לאכול טוב ולצאת לדרך בטרנקילו ("ברגוע" מספרדית לעברית, זה המוטו של קובה).
חשוב לישון אך ורק בקאסות חוקיות עם רישיון הממשלה. ניתן לזהות זאת באמצעות שלט שנמצא ליד דלת הבית ועליו ציור של עוגן כחול, המסמל שמדובר בקאסה.
יש להתרחק ולהימנע מקאסות לא חוקיות.
אז איך סוגרים לילה בקאסה?
החיסרון היחידי של הקאסות לעומת המלונות הוא עניין התקשורת עם בעלי הקאסות ומציאתם – אך למען האמת, גם אוהבי הבוקינג ביניכם יגלו שאפילו מלונות קשה להזמין באינטרנט.
זה כי לעומת יעדים אחרים בעולם אליהם התרגלתם להזמין מלונות ומקומות לינה באינטרנט, בגלל חוסר התקשורת והאינטרנט בקובה זה לא עניין קל.
עליכם למצוא קאסה טובה אחת לפחות כבר מהארץ ולהזמין לילה ראשון או לפחות 2 לילות ראשונים וליצור עם הבעלים קשר כדי שישמרו לכם מקום.
מכיוון שאנחנו מתארים לעצמנו שתתחילו את הטיול בהוואנה, בירת קובה, חפשו קאסה בהוואנה.
אתם לא צריכים לסגור קאסות לכל המקומות בקובה מראש – כשתגיעו לקובה אתם כבר תתגלגלו לבד, וכל בעל קאסה יעזור לכם לסגור קאסה במקום אחר.
אך תבהלו אם תגיעו לקובה ותקבלו שבעל הקאסה כבר לקח זוג אחר למרות שסגר אתכם – הם עושים זאת לעתים כדי להבטיח תפוסה, אך הם דואגים לכם מיד למקום חלופי בקאסה אחרת, בדר"כ אצל בן משפחה או מכר בעל קאסה חוקית.
חשוב לזכור גם שאסור להתרגש ולהתייאש אם בעלי הקאסה לא עונים לכם למייל – תשלחו לכמה שיותר עד שמישהו יענה.
זה לא כי הם לא רוצים לענות לכם, זו הפרנסה שלהם. פשוט עבורם האינטרנט לא זמין כפי שאנחנו רגילים אליו ואין להם אינטרנט בשלוף כמונו – יש להם אינטרנט רק בפארקים הציבוריים וגם עליו הם צריכים לשלם.
מומלץ לנסח מייל מראש ובו אתם מציגים את עצמכם בנימוס ומסבירים שאתם מגיעים בתאריכים מסוימים ואתם רוצים לשריין קובה.
תרגמו את המייל ב"תרגום" של גוגל לספרדית כדי להקל עליהם כמה שיותר, המבוגרים בקובה לא יודעים אנגלית ומתקשים, רק הילדים הצעירים שלהם יוכלו לענות לכם באנגלית.
הפייסטה שלכם בקובה מתחילה כאן!
אהבתם את המאמר שלנו על מדריך הלינה המלא בקובה – קאסות או מלונות ?
לעוד כתבות על קובה היכנסו למדריך שלנו על קובה.