המדריך לעלויות ולהתנהלות עם כסף בקובה שיחסוך לכם עלויות בטיול
המדריך לעלויות ולהתנהלות עם כסף בקובה נכתב כדי לעשות לכם סדר לקראת הטיול שלכם לקובה ולענות לכם על כל השאלות בנוגע לעלויות, תקציב והתנהלות נכונה עם כסף במדינה הלא מתקדמת קובה, בלשון המעטה, המדינה היחידה שיש לה מטבע שמיועד לתיירים שהערך שלו הוא כמו דולר.
קודם כל הרשו לנו לברך אתכם – אם אתם קוראים מאמר זה, זה סימן שאתם לקראת טיול במדינה המיוחדת קובה, שהיא באמת בין המדינות המדהימות בעולם.
כל טיול לקובה הוא כמו מסע אחורה בזמן – הרבה מכם ירגישו שהם חזרו לשנות ה-60, ואלו מכם שעוד לא נולדו בשנות ה-60, ירגישו שהם ניצבים באיזה סרט בורקס ישן כמו "אלכס חולה אהבה".
אתם בטח חושבים לעצמכם "נו באמת, מי ישמע – מה כבר צריך להתנהל אחרת בקובה ממדינות אחרות?" אך בקובה הכל שונה וכדאי להתכונן לפני כדי לחסוך כסף רב, שבקובה עף די מהר מהידיים.
אם חשבתם שבגלל שקובה היא מדינה קומוניסטית וענייה הטיול שלכם בה יהיה זול – טעות גדולה בידיכם.
קובה אולי ענייה, אבל היא לא פראיירית, בטח שלא כלפי תיירים – כפי שהבנתם במדריך הוצאת ויזה לקובה שהכנו לכם, בו תלמדו איך כל ההוצאת ויזה הזו היא הכנסה לא רעה לממשלה.
המטבע המקומי VS המטבע לתיירים
בקובה משתמשים ב-2 סוגים של כסף: אחד הוא של המקומיים, והוא נקרא פסו נסיונאל – המטבע הלאומי.
השני הוא של התיירים, ושמו קוק (CUC), הערך שלו כמו דולר, ועם הכסף הזה אתם הולכים להתנהל בטיול שלכם לקובה.
לצורך העניין, לילה בקאסה בקובה עולה 25 קוק – כלומר כמו 25 דולר.
לא יעזור לכם לרכוש כסף של מקומיים, כי אתם לא תשתמשו בו, ורק המקומיים משתמשים במטבע הזה בחנויות המקומיות.
חשוב לשים לב ולפקוח עיניים, ולהכיר טוב טוב את המטבע הקובני – לפעמים הקובנים מנסים, בטעות או בכוונה, להחזיר לכם עודף במטבעות של המקומיים, שלהם אין שום שימוש עבור הצרכים שלכם כתיירים.
להגיע לקובה עם מזומן
כדאי ואף מומלץ להגיע עם כסף מזומן לקובה, ככה לא תצטרכו להתעסק עם כספומטים ולהוציא כסף בשדה התעופה, שם העמלה כמובן גבוהה מאוד.
ההמלצה שלנו היא להגיע לקובה כבר עם אירו, ובשום פנים לא להגיע עם דולר.
הדולרים האמריקאים, כמו כל דבר מתוצרת ארה"ב, לא מתקבל כאן בעין יפה – הקובנים לוקחים עמלה מאוד גבוהה ולא משתלמת, לעומת האירו שהערך שלו גבוה.
גם אם אתם מגיעים ממדינה שכנה כמו מקסיקו או ממדינות אחרות באמריקה הלטינית, תוכלו להמיר את הכסף בקובה לקוק, אך היינו ממליצים כבר לפעמים, במדינה שלפני קובה לדאוג להמרה, כך שעם הנחיתה בקובה ישר תוכלו להזמין מונית לקאסה עם כסף קובני מבלי עיכובים מיותרים.
אין פחד להגיע עם המון מזומן לקובה – למרות שהרבה טועים לחשוב שקובה היא מדינה "מסוכנת" בגלל שהיא קומוניסטית וענייה, מי שמכיר אותה יודע שקובה היא אחת המדינות הבטוחות ביותר לא רק באמריקה הלטינית אלא בכל העולם!
לכן קובה היא יעד נהדר לא רק לזוגות ומשפחות אלא גם למטיילים בודדים ואף לנשים אשר מטיילות לבד.
נהוג ואף מומלץ גם להתמקח על כל דבר במדינה, כמובן שזה בנעשה בצורה מנומסת ולא פוגעת.
להימנע משימוש בכספומטים
לא שיש לנו דעה שלילית על הכספומטים בקובה, אך הבעיה היא שקשה מאוד לסמוך עליהם – הם גם לא נמצאים בכל מקום וגם לעתים חסר במכונה כסף או שהיא לא עובדת.
בערים הגדולות למצוא כספומט זה עוד קל, אבל כשתצאו למקומות הקטנים, לפארקים ולאתרי הטבע תתקשו מאוד למצוא כספומטים, וגם עד שתמצאו הם מרוחקים והעמלה גבוהה.
עוד בעיה נפוצה בכספומטים של קובה היא שקובה פשוט לא עושה שימוש בכרטיסי אשראי של מאסטרכארד, כרטיסי אשראי מבנקים אמריקאים או כרטיסים נטענים של הדואר.
אם אתם בכל זאת מתכוונים להשתמש בכספומטים, מומלץ להוציא דרך הבנק כרטיס אשראי נוסף של VISA אותם הכספומטים בקובה קוראים.
בנוסף, הרבה עסקים ומקומות בקובה מקבלים מזומן בלבד ולא כרטיס אשראי. זה למה אנחנו ממליצים בחום להגיע עם כל הכסף במזומן ולפזר אותו אצלכם במקומות שונים – לגבי פשע וגניבות אין לכם מה לדאוג כי המדינה מאוד בטוחה וידידותית.
הפייסטה שלכם בקובה מתחילה כאן!
אהבתם את המאמר שלנו על המדריך לעלויות ולהתנהלות עם כסף בקובה ?
לעוד כתבות על קובה היכנסו למדריך שלנו על קובה.